Een zeer moeilijke beslissing

Zoals elk jaar zijn we als ‘Lichtjes aan de Leie’ al maanden aan de voorbereidingen bezig om er opnieuw een spetterende editie van te maken.  Ook voor het gegeven dat er sedert kort een covid-safe-ticket vereist is, hadden we al passende oplossingen uitgewerkt.

De nieuwe coronamaatregelen die vanavond werden bekendgemaakt, betekenen dat er ook een mondmaskerplicht is voor alle buitenevenementen, dus zowel voor de Lichtjeswandeling als voor de herfstmarkt.

Als organisatie zien wij het niet haalbaar een herfstmarkt – met focus op gezellig samenzijn met hapjes en drankjes – door te laten gaan waarbij verplicht wordt een mondmasker te dragen. Weg sfeer.  

Anderzijds moeten we de epidemie onder ogen zien en kunnen 5000 mensen niet op een veilige manier wandelen en vooral niet op een beperkte oppervlakte samenkomen, vermits we de social distancing niet kunnen garanderen.

We hebben dus de moeilijke beslissing genomen ons zo gegeerd evenement nog maar eens een jaar uit te stellen.

We rekenen op het begrip van onze 4400 wandelaars, 8 animaties langs de wandeling, 80 vrijwillige medewerkers, 25 verenigingen die een chaletje zouden uitbaten, onze sponsors…  We beloven jullie allen een extra spetterende editie op 26 november 2022.  Zelfde setting, zelfde enthousiasme, zelfde mensen, en -cross fingers- met een virus dat tegen dan wél onder controle is.

Onze kaarten blijven geldig voor de editie van volgend jaar. Voor hen die hun kaart tóch zouden willen inwisselen, voorzien wij op 27 november – de geplande dag voor de ‘Lichtjes’- een inruilmoment op het marktplein van St.- Eloois-Vijve tussen 17 u. en 19 u.  

Het pijnlijke nieuws van vanavond – woensdagavond – heeft ons overvallen.  Onze sponsors en chalethouders zullen we nog deze week persoonlijk contacteren.

Check voor het laatste nieuws :  www.lichtjesaandeleie.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *